Hunter Douglas neemt belang in Vietnamees Blaze

Raambekleder Hunter Douglas heeft een belang van 49 procent genomen in het Vietnamese Blaze. De prijs die het bedrijf heeft neergelegd voor de participatie in de gordijnenmaker uit Hanoi is niet bekend gemaakt.

Blaze behaalde vorig jaar een omzet van 15 miljoen dollar. Er werken zo'n 250 mensen bij de onderneming. Blaze is een leverancier aan Blinds2go. In deze online retailer in het Verenigd Koninkrijk nam Hunter Douglas vorig jaar een meerderheidsbelang van 60 procent. 

Zachte raambekleding
De wereldwijde raambekleder zegt met de aanwinst zich meer te kunnen focussen op de Britse markt van zachte raambekleding, als rol- en vouwgordijnen. Door verkoop via internet, directe sales en dealer channels wil het in die markt verder groeien. Momenteel is Hunter Douglas mondiaal marktleider in Luxaflex. 

Hunter Douglas heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam. De onderneming biedt wereldwijd aan zo'n 21.000 mensen werkgelegenheid, in meer dan 100 landen. Hunter Douglas behaalde vorig jaar een omzet van ruim 2,8 miljard dollar. Die omzet werd gehaald uit meer dan 130 bedrijven. Hunter Douglas staat genoteerd aan de Amsterdamse Euronext en Deutsche Börse.

Overnames
Naast het meerderheidsbelang in Blinds2go deed Hunter Douglas vorig jaar andere overnames. Zo kocht het in juli raambekleder Levolor and Kirsch van de Amerikaanse rubberfabrikant Newell Brands. Ook nam het eerder Décor Division van Newell over. In 2015 werd het Britse Stevens of Scotland ingelijfd. 

 

Gerelateerde artikelen