Hugo Peek ABN AMRO: “Door deal met RBS hebben we klanten meer te bieden”

"We willen de hele groep van RBS opnemen in ons team", zegt Hugo Peek van ABN AMRO. Zijn bank neemt de Nederlandse grootzakelijke activiteiten over van RBS. Door de deal worden veel oude collega's weer verenigd onder de vlag van ABN AMRO. Het M&A team van Hugo Peek wordt uitgebreid met tien fusie- en overnameadviseurs, waaronder hoofd fusies- en overnames van RBS Nederland Martijn Arlman en dealmaker Max ter Linden.
Het is nog niet zeker of alle medewerkers van RBS Nederland overstappen naar ABN AMRO, maar volgens Hugo Peek waren de eerste reacties positief. "De deal biedt zekerheid voor de mensen van RBS", zegt Peek. De toekomst van de bankiers is al enkele maanden onzeker sinds de Britse bank aan gaf RBS Nederland te willen verkopen. In totaal moeten er zeventig mensen overstappen naar ABN Amro. Hiervan zullen er veertig vallen onder de leiding van Hugo Peek. Dit zijn circa  tien M&A adviseurs, tien bankiers van Equity Capital Markets, tien sector adviseurs en een pool van tien trainees. 
Het Financieele Dagblad maakte melding dat de deal ongunstig uitpakt voor topverdieners van RBS, omdat er een maximumsalaris van €350.0000 is vastgelegd. Peek weet niet waar de krant het bedrag op heeft gebaseerd. Wel geeft hij aan dat de nieuwe medewerkers zullen vallen onder de gangbare arbeidsvoorwaarden van ABN AMRO.
Leidende zakenbank
 
Voor ABN AMRO brengt de deal de bank dichter bij het bereiken van de ambitie de leidende zakenbank van Nederland te worden. "Door deze deal hebben we onze klanten meer te bieden", aldus Peek. Door de deal krijgt ABN AMRO niet automatisch de mandaten van de klanten van RBS. Dit is voor Peek een belangrijk speerpunt voor na de afronding van de deal. "Wij willen de klanten continuïteit verzekeren", zegt Peek.
  
Gerelateerde artikelen