Houthoff Buruma, KPMG Meijburg en PwC adviseren bij deal Reggeborgh en Doughty Hanson

Advocatenkantoor Houthoff Buruma en KPMG Meijburg adviseren investeerder Reggeborgh bij de verkoop van glasvezelbedrijf Eurofiber aan de Britse private equity investeerder Doughty Hanson. De koper heeft Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom ingeschakeld als lead counsel en Houthoff Buruma in de rol van local counsel. PwC verzorgt de due diligence en het fiscaal advies voor Doughty Hanson.
Houthoff Buruma heeft twee teams op de deal staan. Partner Jan-Paul van der Hoek geeft leiding aan het team dat als lead counsel optreedt voor verkoper Reggeborgh. Houthoff-partners Alexander Kaarls en Martine Bijkerk leiden het team dat optreedt als local counsel voor Doughty Hanson.
 
Dat het kantoor aan beide kanten van de onderhandelingstafel mag adviseren heeft het te danken aan jarenlange relaties met betrokken partijen. Houthoff Buruma is de vaste M&A adviseur van Reggeborgh. Zo was het kantoor laatst betrokken bij een deal tussen Reggeborgh en SNS Reaal over de afbouw van SNS Property Finance. Met het Amerikaanse Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom heeft Houthoff ook een goede verstandhouding. Bij deals van Skadden met een Nederlandse component treedt Houthoff vaak op als local counsel. Naar goed gebruik werken de teams van Houthoff gescheiden met een ‘Chinese Wall’. 
Ook PwC heeft twee teams op de deal. Een team met onder andere partner Maarten van der Pol verzorgt de financial due diligence voor Doughty Hanson. Het team van Peter Josten verzorgt het fiscaal advies voor de koper.
Het team van fiscaal adviseur KPMG Meijburg bestaat onder andere uit Gijsbert Bout en Ronald van de Merwe. 
 
ABN AMRO, Rabobank en Friesland Bank 
 
De leverage voor de private equity deal is volledig afkomstig van Nederlandse banken. ABN AMRO, Rabobank en de nieuwe Rabobank-dochter Friesland Bank voorzien koper Doughty Hanson & Co van overnamekrediet.  
 
Het management van Eurofiber heeft zowel juridisch als financieel adviseurs ingeschakeld. Stuart Coventry en John Greenland van de Londense zakenbank Jamieson verzorgen het financieel advies. Advocaat David Ines geeft leiding aan het team van advocatenkantoor Debevoise & Plimpton.
Gerelateerde artikelen