Houthoff Buruma en Skadden Arps adviseren private equity bedrijf Doughty Hanson bij exit Norit

Het Britse private equity bedrijf Norit heeft advocatenkantoren Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom en Houthoff Buruma ingeschakeld bij de exit van het Nederlandse Norit voor $1,1 miljard. Het Amerikaanse chemiebedrijf Cabot krijgt advies van zakenbank JPMorgan en advocatenkantoren Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, De Brauw Blackstone Westbroek en Slaughter & May.
Private equity manager Mark Corbidge van Dougthy Hanson is erg tevreden met de opbrengst van de investering. “De samenwerking met het management heeft superieure opbrengsten opgeleverd voor onze investeerders”, aldus Corbidge. Hij is samen met John Leahy ‘co-head’ van de private equity tak van Dougthy Hanson. Zij rapporteren direct aan medeoprichter Richard Hanson.
Corbridge kreeg bij de deal juridisch advies van een team van Houthoff Buruma onder leiding van Alexander Kaarls. Doughty Hanson en Houthoff Buruma hebben elkaar vaker gevonden. "We hebben Doughty Hanson ook geadviseerd bij de verkoop van Clean Process Technologies en de recente overname van EuroFiber", zeg Kaarls. Hij werkte in een team samen met Martine Bijkerk, Barbara Nederhof, Isabelle Vollenbrock, Rixt de Vries, Willy Hafkamp, Mirjam Oppedijk van Veen, Nils Vernooij, Samir Boufadiss en Chrissy Schekkerman.
 
Snelle onderhandelingen 
Voor Kaarls was de verkoop van Norit geen doorsnee transactie. "Deze deal heeft enorme dynamiek", zegt hij. In het begin van dit jaar leek het erop dat Norit naar de beurs gebracht zou worden. Deze plannen zijn gewijzigd toen enkele strategische partijen grote interesse toonden voor Norit. "Dit leidde tot snelle onderhandelingen met enkele partijen tegelijk", aldus Kaarls. Uiteindelijk kwam Cabot als winnaar uit de bus. 
 
Parter Ton Schutte geeft leiding aan het team van De Brauw Blackstone Westbroek. Hij werkt op de deal onder andere samen met senior associate Annabelle Vos. Voor Schutte is het de vierde deal van het jaar. Hij was dit jaar onder andere betrokken bij twee deals van Kluwer en een deal van PostNL.
Doughty Hanson kocht Norit in 2007. In mei 2011 verkocht het private equity bedrijf de afdeling Clean Process Technologies (CPT) voor €503 miljoen. Nu is de fabrikant van ‘actieve koolstof’ volledig van de hand gedaan. 
 
Blijf wekelijks op de hoogte. Meld u aan voor de gratis MenA.nl nieuwsbrief.
Bekijk alle deals en dealmakers in de M&A Database.
 
Word lid van de M&A Community: meer kennis, meer deals
De M&A Community is hét platform voor professionals in M&A, Private Equity en Corporate Finance. Leden van de M&A Community zijn welkom op M&A Cafés, M&A Masterclasses en het Private Equity Summit. Leden hebben toegang tot unieke kennis via de M&A Database, M&A Magazine en de MenA.nl nieuwsbrief. Leden hebben meer kennis en doen meer deals. Word dus lid.
 
Meer weten? Neem gerust contact op met M&A Community Managers.
 
 
Gerelateerde artikelen