Houthoff Buruma en Baker & McKenzie adviseren bij overname hifi-specialist Nedis

Nedis, fabrikant en distributeur van consumentenelektronica en accessoires, wordt overgenomen door het Zwitserse Datwyler. Houthoff Buruma en Baker & McKenzie adviseren bij de overname.

Met het centrale logistieke centrum in Nederland, distributie kantoren in 11 andere landen en 370 medewerkers genereert NEDIS een jaarlijkse omzet van ongeveer EUR 120 milljoen. In afwachting van de overeenstemming met standaard regelgevingen en voorwaarden, staat de volledige afronding van deze overeenkomst gepland voor begin september 2012.

De Datwyler Group heeft zich als internationale multi-niche speler gespecialiseerd in het leveren van industriële componenten en de distributie van engineering en elektronica componenten. Het Zwitserse bedrijf heeft een omzet van 1,1 miljard euro. De oprichters en eigenaren van de NEDIS Group, Jacob en Jukie Gilad, zijn ervan overtuigd dat de Datwyler Group en de NEDIS Group een perfecte match zijn. Met Datwyler als partner wordt de waardeketen versterkt ten gunste van de klant, is hun verwachting. 

Het Zwitserse Datwyler krijgt bij de deal advies van Baker & McKenzie, in een team dat wordt geleid door Jeroen Hoekstra.

Verkoper Nedis wordt bijgestaan door Houthoff Buruma. Jan-Paul van der Hoek en Jacques Kröner waren in de lead.

Gerelateerde artikelen