Houthoff Buruma, DLA Piper en Deloitte adviseren bij overname Attractiepark Slagharen

Advocatenkantoor Houthoff Buruma adviseert Henric en Bouwe Bemboom bij de verkoop van het voormalige Ponypark Slagharen aan de Spaanse pretparkexploitant Parques Reunidos. Advocatenkantoor DLA Piper en belastingadviseurs van Deloitte adviseren de Spaanse koper. Een jaar na het stuklopen van een overnamepoging slaagt de deal alsnog.
Het team van Houthoff Buruma bestaat uit Jan-Paul van der Hoek, Jacques Kröner, Ageeth Panman, Loes van den Hurk, Sjoerd van der Meer en Annemetje Koburg. Het team van Houthoff adviseert de verkopende aandeelhouders. Het attractiepark was eigendom van Henric en Bouwe Bemboom, zoon en dochter van oprichter Henk Bemboom. 
Fusie- en overnameadvocaat Jeroen Kroes geeft leiding aan het team van DLA Piper. Hij werkt samen met Casper Hamersma, Patrick Gremmels, Vanessa van Westing en Philip Jonker. 
 
Bobbejaanland
De Spaanse koper heeft Deloitte in de arm genomen als belastingadviseur bij de deal. Fiscalisten Fernando Anaya, Marije Staman en Jeroen Mosselaar verzorgen het advies.
De Spaanse kopers hebben in 2011 ook geprobeerd Slagharen te kopen. Deze onderhandelingen zijn in mei 2011 stukgelopen. Nu kan Parques Reunidos alsnog aan de slag. Het wil met Slagharen uitbreiden op de Nederlandse en Duitse markt. De Spanjaarden zijn onder andere eigenaar van het Belgische Bobbejaanland en Moviepark in Duitsland. 
 
 
Gerelateerde artikelen