Houthoff Buruma en Stibbe begeleiden verkoop platenlabel Spinnin’ Records aan Warner Music

Het Nederlandse danceplatenlabel Spinnin' Records valt in handen van Warner Music. Het label behoudt zijn zelfstandigheid binnen Warner Music Group.

Huidige aandeelhouder en medeoprichter Roger de Graaf gaat het bedrijf leiden. Met de overname zou een bedrag van 100 miljoen dollar zijn gemoeid. De Graaf wil het label onder de vleugels van de Amerikaanse muziekdistributeur verder laten groeien. De andere mederichter, Eelko van Kooten, heeft zijn stukken verkocht. 

Het in Hilversum gevestigde Spinnin' Records is naar eigen zeggen het grootste platenlabel op het gebied van elektronische muziek ter wereld. In het verleden werkte het label samen met dj’s en artiesten als Afrojack, Martin Solveig, Nicky Romero en Tiësto. Tegenwoordig staan dj's als Martin Garrix, Fedde Le Grand en Sander van Doorn op de loonlijst. 

Spinnin’ Records maakte gebruik van de diensten van advocatenkantoor Houthoff Buruma, dat onder leiding stond van Jan-Paul van der Hoek. Aan de andere kant werd Warner Music bijgestaan door juridisch adviseur Stibbe, geleid door partner in New York Eva Das

Gerelateerde artikelen