HousingAnywhere.com haalt 5 miljoen aan groeigeld op

Dinsdag heeft het woonplatform HousingAnywhere.com naar buiten gebracht dat het 5 miljoen aan doorgroeikapitaal heeft opgehaald. De jonge Rotterdamse startup biedt een online platform voor internationale jongeren die tijdelijk elders willen wonen en studeren.

Het verse kapitaal is afkomstig van de Nederlandse venture capitalist Henq en Immobiliaire.it, de Italiaanse evenknie van Funda. De investering wordt gebruikt om studentenhuisvesting in meer steden in West-Europa en de Verenigde Staten mogelijk te maken en om komend jaar nieuwe arbeidskrachten aan te nemen. In 2015 haalde CEO Niels Van Deuren, die het bedrijf in 2009 startte, al eens een miljoen opstartbudget op. 

Momenteel biedt HousingAnywhere.com studerende kamerzoekenden zo'n 100.000 onderkomens aan in 50 verschillende landen. Het Nederlandse platform heeft 43 werknemers in dienst en streeft ernaar om dat aantal volgend jaar verdubbeld te hebben. Intussen hoopt de Rotterdamse startup tien nieuwe landen aan de woonportefeuille toe te voegen. 

Gerelateerde artikelen