Softwarebedrijven Inovativ en Sparked bundelen krachten

QSight IT, een omvangrijke automatiseerder op het gebied van clouddiensten, cyberveiligheid en risicomanagement, ziet als aandeelhouder van Inovativ het softwarebedrijf fuseren met Sparked. De nieuwe IT-combinatie heet InSpark, zo kondigden Inovativ en Sparked dinsdag aan.

InSpark gaat organisaties helpen innoveren en transformeren in het huidige IT-tijdperk, valt te lezen op de Inovativ-website. De nieuwbakken bundeling biedt een full service digitale transformatie aan, van strategie tot beheer. InSpark schept werkgelegenheid voor in totaal 90 medewerkers. 

"Op het snijvlak van business en IT organisaties zó inrichten dat ze sneller met de markt kunnen meebewegen. En vooroplopen”, zegt Laurens Frijters, Managing Director bij InSpark, over de toekomstplannen. 

Ook Maarten Goet, mede-oprichter van Inovativ, is verheugd over de aankomende samenwerking: "Na tien jaar geleden te zijn opgericht staan we nu voor een fusie van kracht. We zijn allebei Microsoft-partners en vullen elkaar uitstekend aan. Inovativ met werkplekbeheer samen met de data en cloudddiensten van Sparked." 

Holland Venture
De deal is mede mogelijk gemaakt door het investeringsfonds van Holland Venture, dat participeert in QSight IT. "Het betreft een verdere uitrol van de huidige participatie", vertelt investeerder Laurens Platteeuw van de Amsterdamse investeringsmaatschappij. Onder meer Maasinvest is een aandeelhouder in dit fonds. Over de hoogte van de kapitaalinjectie hebben beide partijen geen uitspraken gedaan. 

Afgelopen september fuseerden QI ICT uit Delft en Onsight Solutions uit Arnhem tot QSight IT en werd naar eigen zeggen de grootste Nederlandse speler op het gebied van cyberveiligheid, networking en cloud.

(Foto: Het management van InSpark; inovativ.nl)

 


Gerelateerde artikelen