Holland Venture investeert in detectie epilepsieaanvallen 

Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert in de ontwikkelaar van de NightWatch, een detectiesysteem die waarschuwt voor epilepsieaanvallen.

Het bedrijf LivAssured heeft de NightWatch in samenwerking met neurologen en patiëntenverenigingen ontwikkeld. De NightWatch verlicht de zorgtaak van ouders en zorgprofessionals door een waarschuwing te geven bij een zware nachtelijke epilepsieaanval. De meeste van deze aanvallen doen zich ’s nachts voor en worden vaak niet opgemerkt waardoor ernstige medische complicaties kunnen ontstaan. 

Om dit probleem op te lossen heeft LivAssured, opgericht in 2013, de NightWatch ontwikkeld in samenwerking met instellingen als Kempenhaeghe, Sein, UMC Utrecht en het Epilepsiefonds. Het detectiesysteem bestaat uit een armband die de patiënt ’s nachts om zijn bovenarm draagt.

Internationale uitrol

Door de investering kan de NightWatch verder worden ontwikkeld en is ook een internationale uitrol mogelijk. 'Wij zien enorme (internationale) groeikansen voor de onderneming en zijn trots om aan haar ontwikkeling te kunnen bijdragen’, zegt Jan-Frens van Giessel, Investment Director bij Holland Venture. 'De investering in LivAssured uitstekend binnen onze investeringsfocus, waarbij zorgkosten worden gereduceerd en de kwaliteit van zorg toeneemt.'

De investering in LivAssured is de eerste  het Holland Venture Zorg Innovatie Fonds II. Met dit recent gestarte tweede Zorg Innovatie Fonds verstrekt Holland Venture groeikapitaal aan veelbelovende Nederlandse ondernemers in de zorg. Het fonds heeft een omvang van 14 miljoen euro en wil een portefeuille opbouwen van circa tien investeringen binnen de segmenten ‘medical devices’, ‘diagnostics’ en ‘digital health’. 

Gerelateerde artikelen