Holland Corporate Finance richt zich met nieuwe ECM-afdeling op small en midcap

Gerbrand ter Brugge is sinds 1 april managing partner van een nieuwe afdeling van Holland Corporate Finance, genaamd Equity & ECM Advisory. "We zoeken momenteel actief de dialoog op met bedrijven en op termijn verwachten we een goede business te hebben opgebouwd."
Zijn afdeling bedient bedrijven die advies nodig hebben over aandelenkwesties, beursgangen, herkapitalisatie en overnames op de beurs. "We richten ons hierbij voornamelijk op de advisering van genoteerde small en midcap bedrijven, waarbij de focus ligt op bedrijven die een aandelenemissie doen, bedrijven die een bod uitbrengen op een ander genoteerd bedrijf uitbrengen of zelf ‘onder bod’ liggen. Niet alleen beursgenoteerde bedrijven zullen worden geadviseerd. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook familiebedrijven adviseren bij de wisseling van een aandeelhouder, of bij het aantrekken van een nieuwe aandeelhouder in het geval van expansieplannen."
 
Oyens & van Eeghen
Net als in zijn vorige functie, als managing partner en bestuurslid bij Oyens & van Eeghen, kan Ter Brugge hierbij optreden als volledig onafhankelijk adviseur. Ter Brugge: “De aanpak en de bedrijfscultuur bij Holland Corporate Finance sprak mij erg aan. Toen Oyens & Van Eeghen  besloot om als private wealth manager verder te gaan en ik de gesprekken aanging met HCF, ervoer ik dit als een aha-erlebnis.”
 
Ter Brugge (zie foto) kan, door de aanwezigheid van brede sectorexpertise bij HCF, generiek te werk gaan en hoeft zich in zijn  advisering niet tot een of meerdere sectoren te beperken. In eerste instantie door de fluïde inzet van de aanwezige corporate finance pool, maar ook door de kennis die wereldwijd aanwezig is binnen M&A International de organisatie waar Holland Corporate Finance onderdeel van is. "Uiteindelijk komen ook 60 procent van de transacties hieruit voort", aldus Ter Brugge. 
 
Concurrenten
De afdeling, die naast Ter Brugge met twee personen van start is gegaan, zal naar verwachting uitgroeien tot vier man dedicated. “Holland Corporate Finance heeft mij de mogelijkheid gegeven om rustig uit te bouwen, waarbij ze gebruik hoopt te kunnen maken van mijn meegenomen netwerk en mijn kennis op het gebied van equity advisory. We zoeken momenteel actief de dialoog op met bedrijven en op termijn verwachten we een goede business te hebben opgebouwd; zeker nu de beurs steeds actiever wordt menen wij in een groeiende behoefte te kunnen voorzien.” De vraag met welke bedrijven Ter Brugge de komende jaren zal gaan concurreren op ECM gebied, beantwoordt hij met het noemen van Kempen & Co en Leonardo & Co, en “aan de bovenkant” Rothschild en Lazard.
 
Een andere interessante mogelijke activiteit voor de nieuwe afdeling is bijvoorbeeld een IPO advisering van een bestaand bedrijf, en dan vanaf de aanloop tot aan de dag van de eerste notering. Daarmee adviseren we dan over de volle breedte. “Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het sluiten van deals en dat gebeurt bij Holland Corporate Finance voldoende; zo zijn hier het afgelopen jaar 21 transacties gedaan.”   
Gerelateerde artikelen