Holland Corporate Finance, Loyens & Loeff en Houthoff Buruma adviseren bij deal H2 Equity Partners

Holland Corporate Finance heeft na lang zoeken een koper gevonden voor papierfabrikanten Parenco en Reparco. Private equity bedrijf H2 Equity Partners is de gelukkige winnaar van het auctionproces. Advocatenkantoor Houthoff Buruma adviseert H2. Loyens & Loeff adviseert verkoper Norske Skog. “Je moet nu harder werken voor dezelfde deal”, zegt director Fokko Poldervaart van Holland Corporate Finance.
“In december zijn we weer terug naar de tekentafel gegaan”, zegt Poldervaart. Hij werkt bij de deal samen met senior associate Frank de Hek. In december 2011 was bekend geworden dat de potentiële Belgische koper VPK niet meer in de running was voor de overname van Parenco. Dit was een tegenslag voor de houder van het verkoopmandaat, Holland Corporate Finance. “We hebben toen een nieuwe ronde gemaakt om kopers te vinden voor Parenco en Reparco”, zegt Poldervaart. 
 
Eska Graphic Board 
Uit de tweede ronde is H2 Equity Partners als koper uit de bus gekomen. De investeerder is geen vreemde in de papierindustrie. In 2006 stapte de investeerder in Eska Graphic Board, een Nederlandse kartonfabrikant. Partner Harmen Geerts is de investment manager namens H2 Equity Partners. Geerts werkt sinds 2009 als partner bij H2. Daarvoor werkte hij jaren voor Bain & Company.  
 
M&A partner Michiel Pannekoek is de vaste juridisch adviseur bij M&A deals van H2. Nu geeft Pannekoek leiding aan het team van Houthoff Buruma dat verder bestaat uit Bram Caudri en de Brusselse collega Gerrit Oosterhuis. 
 
M&A partner Jan-Willem van Rooij geeft leiding aan het team van Loyens & Loeff bij het juridisch advies aan verkoper  Norske Skog. Hij werkt bij deze deal samen met Stephan den Hartog.  
 
Ingo Heijnen van Hill + Knowton Strategies voor de PR advisory voor H2 Equity Partners.
 
Gerelateerde artikelen