Holland Corporate Finance, Houthoff Buruma en Simmons & Simmons adviseren bij fusie portfoliobedrijf H2

Holland Corporate Finance (HCF), advocatenkantoor Simmons & Simmons en financieel adviseur Accuracy adviseren het Duitse sierteeltbedrijf Hümmen bij de fusie met de Nederlandse branchegenoot Agribio Group. Advocatenkantoor Houthoff Buruma, Deloitte en communicatieadviseur Hill + Knowlton adviseren het Nederlandse Agribiogroep. H2 Equity Partners, De familie Dümmen en het management worden de aandeelhouders van het fusiebedrijf.
Adviseurs Maarten Wolleswinkel en Frank de Hek van HCF hebben de Duitse fusiepartij geadviseerd op de financieel-strategische aspecten van de deal. Voor HCF is het de tweede deal dit jaar. Eerder adviseerde de corporate finance adviseurs bij de overname van Nihot Recycling door Bulk Handling, zo blijkt uit de M&A Database.
Het team van Simmons & Simmons staat onder leiding van M&A partner Pieter van Uchelen. Evenals HCF was het advocatenkantoor dit jaar betrokken bij de overname van Nihot Recycling. De dealteller van het advocatenkantoor staat in 2013 op vier.  
M&A partner Michiel Pannekoek en senior associate Yvon Tang verzorgen het advies namens Houthoff Buruma. Pannekoek is via Agribio-aandeelhouder H2 Equity Partners bij de deal betrokken geraakt. Hij is de vaste juridisch M&A adviseur van H2 Equity Partners.
Transaction support advisor Arnoud Oltmans geeft leiding aan het team van Deloitte bij het advies aan Agribio. Oltmans was genomineerd voor de M&A Awards 2012 in de categorie Best Transaction Support Advisor.
 
Ariën Stuijt van Hill + Knowlton verzorgt het communicatieadvies voor Agribio.
 
Consolidatie 
De voorgenomen fusie wordt mede gedreven door een druk om te consolideren in de markt voor telers. Dat stellen de fusiebedrijven in een gezamelijk persbericht. Door een toenemende behoefte aan meer toegevoegde waarde in de industrie worden geavanceerde veredelingstechnieken ontwikkeld. Deze technieken  gaan gepaard met significante investeringen. Veredelingsbedrijven hebben schaal nodig om deze investeringen op te kunnen brengen. 
Door de fusie willen beide ondernemingen profiteren van de veredelingstechnologieën van Agribio Group en de ketenbeheersing van  Dümmen. Bij beide bedrijven zijn in totaal circa 6.000 werknemers actief. De gecombineerde omzet bedraagt 175 miljoen euro. 
 
Gerelateerde artikelen