Het grootste M&A-talent van Nederland is…

Wegens succes geprolongeerd: de verkiezing van beste M&A Talent tijdens de M&A Awards. Jongere medewerkers in M&A werken keihard, maar zagen tot voorheen bij de jaarlijkse M&A awards toch hun seniors met de eer strijken. Die hebben nu de kans dat goed te maken; voor de Young Talent Award volstaat het invullen van een pitchformulier. Wie is het meest veelbelovende M&A talent van Nederland?
Bedrijven en advieskantoren investeren veel in hun jonge medewerkers, maar nu de arbeidsmarkt weer begint aan te trekken en recruiters op de loer liggen, zien zij die investering liever niet bij de eerste de beste kans de deur uitlopen. Erkenning is key: de jonge generatie wil best hard werken, maar vraagt ook om feedback en bevestiging. Juist door talent te belonen, kan het behouden blijven. 
 
M&A staat bekend om een tak van sport waar hard gewerkt wordt en waar het voor jongeren extra lastig kan zijn om naast de reguliere werkzaamheden ook aan zaken als netwerken, klantrelaties en business development te werken. Dat is echter precies wat ‘high potentials’ doen: ondanks de jongere leeftijd laten zien dat zij de bestuurders van de toekomst zijn.  
 
Dit jaar zullen er op basis van de ingezonden pitchformulieren opnieuw 6 genomineerden worden bepaald. Zeer talentvolle en leergierige M&A professionals, die een grote bijdrage leveren aan het team, snel kunnen schakelen en topprestaties neerzetten die erkenning krijgen tot ver buiten de eigen gelederen. De Young Talent-award is vorig jaar in het leven geroepen om ook het jonge talent – tot 35 jaar – in het zonnetje te zetten. Middels een pitchformulier kan eenieder tot 1 november de beste talenten voordragen. 
Na 1 november worden alle pitches na controle door de redactie gepubliceerd op MenA.nl. Daarna kan iedereen met een (gratis) online membership op MenA.nl zijn of haar stem uitbrengen op de Best Young Talent. De stemmen bepalen voor 50% de uitslag. Zie ook het M&A Awards reglement 2014.
Daarbij hoeft niet gevreesd te worden dat het beste talent door alle exposure wordt weggekocht door de concurrent: de zes genomineerden van 2013 zitten allemaal nog op hun post van vorig jaar, zij het wel met nog meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Vorig jaar behoorden talenten van Allen & Overy, AKD, Baker & McKenzie, Lexence, Leonardo & Co en EY tot de besten van Nederland en werd Laura de Jong van AKD uiteindelijk door René Froger met bloemen overstelpt. De Jong, toen 31, werd geroemd om haar skills in business development, haar grote track record gecombineerd met het behalen van een post-doc en de tevredenheid van haar cliënten, die ze in bepaalde zaken als lead counsel adviseerde. 
 
Op de evenementen van de M&A Community zijn de jonge M&A professionals – onder de 35 jaar – al jaren een graag geziene groep: de wereld die voorheen gedomineerd werd door grijze en blauwe pakken lijkt langzaam overgenomen te worden door getrimde baarden, korte jurkjes, hippe kapsels en altijd een weerwoord terug. Op 11 december zal bekend worden wie het meest veelbelovend is en over twintig jaar tot de top van Nederland behoort. 
 
Draag daarom de beste talenten voor! Ze verdienen het als geen ander. De pitchformulieren kunnen vanaf heden tot 1 november worden ingestuurd, en zijn te vinden op deze pagina
 
Zie voor een toelichting het M&A Awards Reglement, waarin de gehele procedure m.b.t. de M&A Awards staat beschreven.
Gerelateerde artikelen