Henk Nijboer op de cover van M&A Magazine

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:26
Geen politicus heeft private equity sinds de crisis zo op de politieke agenda weten te zetten als Henk Nijboer. En dat voelt een beetje onwennig voor het doorgaans publiciteitsschuwe investeerdersgilde. Tijdens de Lenteborrel op 9 maart delen we de eerste exemplaren uit van M&A Magazine Q1, waar de PvdA'er op de voorpagina prijkt.

Nijboer maakte vorige zomer zijn kritiek op private equity concreet door de initiatiefnota ‘Einde aan excessen‘ naar de regering te sturen. De M&A Community ging langs in Den Haag langs om Nijboer hierover te ondervragen. “Normaal gedrag, dat is het enige dat ik wil bereiken. En dat wordt soms heel gek gevonden,” licht het 32-jarige Kamerlid toe in het interview. 

Special: Private equity & Politiek
Het resultaat is een full quote-interview van meer dan 2000 woorden over de dingen die Nijboer wil aanpakken in de sector. En vooral ook waarom. Verder interviewde redacteur Tim Jansen eerder al Annemarie Jorritsma over haar ambities en gedachtes als voorzitter van branchevereniging NVP. Ook deze zal op papier, naast het interview met Nijboer, te lezen zijn.

Waar Jorritsma en Nijboer het beiden over eens zijn, is dat private equity managers aan de buitenwereld meer moeten laten zien over waar zij mee bezig zijn. Patrick Groeneveld van Nordian Capital begrijpt deze boodschap en vertelt in het aankomende nummer meer over zijn recente acquisitie. Nordian deed in januari een investering in IT-bedrijf Open Line.  
 
Volgende week woensdag, op 9 maart, gaan we met Friso Janmaat (ABN AMRO Participaties), Annemarie Jorritsma (NVP), Ruulke Bagijn (PGGM), Herman Kaemingk (Loyens & Loeff) en Muel Kaptein (professor & KPMG-partner) in gesprek over de toekomst van private equity.
 
Nijboer zelf kan helaas niet. Maar zijn initiatiefnota en quotes uit het interview zullen zeker voor worden gelegd aan het panel en de sprekers. 

———————————————————

Lees het dossier Private equity & Politiek in M&A Magazine
Lees vanaf 9 maart de eerste editie van M&A Magazine, hét magazine voor professionals in M&A, corporate finance en private equity. Wilt u deze vakpublicatie met unieke M&A en Private Equity thuis ontvangen of online lezen? Word dan lid van de M&A Community. Actie: Word nu lid en ontvang een gratis feestkaart (t.w.v. 250 euro) voor de M&A Awards 2016 en ontvang kosteloos de Who’s Who 2016 met de top 1000 dealmakers op een rij. Profiteer nu. Meld u aan met de code actie1

Gerelateerde artikelen