Young Talent Hein Stoops MBCF: ‘zo snel mogelijk leidende M&A-consultant worden’

Hein Stoops is verbonden aan Mazars Berenschot Corporate Finance B.V. De 34-jarige Senior Consultant is enthousiast over zijn werk. Als internationale dealmaker heeft hij zijn waarde al bewezen, maar de ambitieuze Stoops wil meer. “De ultieme stap is dat je binnen onze groep een eigen sectorteam leidt en die komt voor mij steeds dichterbij.”
Hein Stoops is genomineerd in de categorie Best Young Talent. Bekijk alle genomineerden en stem direct op uw favoriet >>> 
 
“Ik volg momenteel de executive master opleiding aan de Duisenberg School of Finance. Dat is in Nederland de hoogste opleiding op het gebied van M&A-consultancy. Hiermee wil ik de laatste 5 procent invullen die ik naar mijn mening nog mis om helemaal zelfstandig de deals te draaien. Ik wil gezien worden als een volledig volwaardig M&A-consultant.”
Deals
“Mijn eerste deal is alweer heel wat jaren geleden. Ik was betrokken bij de verkoop van een onderwijsbureau. In de afgelopen jaren ben ik me aan het specialiseren in de maakindustrie. In die hoedanigheid heb ik veel te maken met Andlinger & Co. Het contact met deze buitenlandse groep private investeerders verloopt erg prettig en dat heeft al goede deals opgeleverd. De overname van Eska Graphic Board is het afgelopen jaar bijvoorbeeld op voorspraak van mij gebeurd. Dat is zo goed gegaan dat ik nu gevraagd ben om de overname van Crown Van Gelder te ondersteunen. Een derde internationale deal, eveneens door mij geïnitieerd, verwachten we dit jaar nog te ‘closen’. De mensen van Andlinger hebben klaarblijkelijk veel vertrouwen in mij en dat is erg prettig.”
Ambitie
“Ik wil graag doorgroeien in mijn vak. Concreet betekent dat dat ik binnen enkele jaren partner wil worden bij Mazars Berenschot Corporate Finance, omdat ik het daar echt naar mijn zin heb. Ik zie het partnerschap als erkenning; je bent een goede M&A-adviseur, je kunt zelfstandig omzet generen en je eigen deals draaien.”
Maakindustrie
“Wat mij de laatste jaren geen windeieren heeft gelegd is de sectorspecialisatie van Mazars Berenschot Corporate Finance. Elke Consultant focust zich op een geselecteerde sector om daarbinnen te excelleren. Ikzelf zit in de maakindustrie. Het is fascinerend om in een fabriek te lopen en producten te zien ontstaan. De maakindustrie heeft mijn interesse. Daarom ben ik me erin gaan verdiepen. Zo hebben we in 2014 ons eigen event georganiseerd voor de top-100 in de Nederlandse maakindustrie. Ik ben daar ook spreker geweest en heb onze visie over de sector uiteengezet aan deze CEO’s in de maakindustrie. Door dit soort activiteiten komen we bij de mensen aan tafel. We kennen ze goed en weten wat ze willen. Er zijn vier mandaten uitgerold in het afgelopen jaar. Je wordt ingehuurd vanwege je M&A-vaardigheden. Maar je weet ook de juiste partijen te vinden en je kent de markt. Dat is een grote meerwaarde. We worden gevraagd omdat partijen vinden dat we de juiste targets aanbieden.”
Kleinere speler
“Ik ben de enige van de genomineerden die niet voor een groot kantoor werkzaam is. Wat ik leuk vind aan het werken bij een onafhankelijke speler in de middenmarkt, is dat je relatief vroeg in het diepe wordt gegooid. Je moet het zelf doen. We zullen niet zomaar 250 miljoen+ deals doen. Dat is ook niet onze ambitie en ons team is daar niet op ingericht. Maar in de middenmarkt kun je minstens zulke mooie deals afsluiten.”
 
Hein Stoops is genomineerd in de categorie Best Young Talent. Bekijk alle genomineerden en stem direct op uw favoriet >>>
 
Gerelateerde artikelen