Heijmans verkoopt Duitse funderingsspecialist

Heijmans verkoopt zijn Duitse dochterbedrijf Franki aan de Duitse divisie van het Oostenrijkse bouwbedrijf PORR. Dat maakte Heijmans woensdag bekend.

De verkoop van de funderingsspecialist levert Heijmans naar verwachting netto 15 miljoen euro op. Daarmee past de verkoop in het streven van het geplaagde bouwbedrijf om zijn financiële positie te versterken en de verhouding tussen de schuld en het bedrijfsresultaat te verbeteren.

Heijmans verkeert door onzekerheid over diverse probleemprojecten financieel in zwaar weer, en kan mogelijk niet voldoen aan kredietvoorwaarden van de banken. Het bedrijf is daarom in onderhandeling met zijn kredietverstrekkers.

De afgelopen tijd kondigden topman Bert van der Els en financieel directeur Mark van den Biggelaar hun vertrek aan. De financiële perikelen zorgden ook voor veel onrust onder beleggers. Het aandeel Heijmans halveerde vorige maand bijna in waarde.

Franki haalde vorig jaar een omzet van ongeveer 60 miljoen euro. Het bedrijf is met zo'n 230 werknemers actief in Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk en Polen.

Volgens Heijmans kan PORR met zijn internationale organisatie Franki de juiste middelen bieden om zich verder te ontwikkelen.

 

(AFN)

Gerelateerde artikelen