Alle hens aan dek bij hedgefunds door Europese overname explosie

Event gedreven hedgefunds die handelen op fusies en overnames investeren sterk in nieuw personeel. Dat meldt de Financial Times. De fondsen reageren daarmee op de recente groei van de Europese fusie- en overnameactiviteit net miljardendeals als het overnamebod van GE op Alstom's energieactiviteiten van 13,5 miljard US dollar en het bod van pharmaceut Pfizer op AstraZeneca van 63 miljard pond.
De hedgefondsen speculeren op evenementen als fusies en overnames en verwachten dat de markt van grote cross-border deals zal groeien. Om hier optimaal van te kunnen profiteren is alle hens aan dek nodig. Met name Amerikaanse hedge funds die in Europa actief zijn investeren in nieuw personeel. 
Het Amerikaanse fonds Fortress heeft recent het investeringsteam van Centaures ingehuurd voor het management van de gedreven hedging activiteiten. Het team van Centaurus werkt vanuit kantoren in Londen, Hong Kong en New York. 
Ook de bedrijven die in hedgefunds investeren zien brood in de Europese ‘M&A boom’. De FT quote portfoliomanager Troy Gayeski van de Amerikaanse belegger in hedgefunds SkyBridge. Hij verwacht een groeiende dealflow in Europa, maar ziet niet de noodzaak om voor fundmanagers om in Europa te zitten. Hij vindt het vooral belangijk dat hedgefundmanagers goed anticiperen op de M&A cyclus van bedrijven. 
Een recente peiling onder hedgefonds managers tijdens een congres van Credit Suisse toont aan dat 57% van de investeerders gelooft dat er in 2014 meer M&A deals worden gesloten dan in 2014.
 
Een belangrijke dealdriver voor cross-border deals zijn de grote hoeveelheden cash in de Verenigde Staten waarvoor een goede bestemming voor gevonden moet worden. Dat constateert een hedgefund manager in gesprek met de FT.
Gerelateerde artikelen