HeadFirst Source spint garen bij fusie

Arbeidsbemiddelaar HeadFirst Source heeft in de eerste helft van 2017 naar eigen zeggen volop geprofiteerd van de eind vorig jaar afgeronde fusie tussen HeadFirst en Source. Zowel de omzet als het bedrijfsresultaat vielen fors hoger uit, zo bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht.

De omzet van het bedrijf steeg naar 243,6 miljoen euro. Dat betekende ruim een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg van 1,2 miljoen naar 2,8 miljoen euro. Dit is volgens de arbeidsbemiddelaar het gevolg van de stijgende omzet, in combinatie met kostenbesparingen.

Onder de streep resteerde 407.000 euro tegenover 121.000 euro een jaar eerder.

Voor de tweede jaarhelft voorziet HeadFirst Source een verdere stijging van de omzet, geholpen door eerdere gegunde opdrachten en projecten. Ook de marges zullen verder verbeteren. Verder verwacht het bedrijf meer mensen te plaatsen bij bestaande opdrachtgevers. Momenteel worden meer dan 4500 mensen gedetacheerd.

HeadFirst Source handhaafde zijn verwachtingen voor heel het jaar en rekent op een omzet van 460 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat zal warschijnlijk uitkomen op 7 miljoen euro, aldus het bedrijf.

(ANP)

Gerelateerde artikelen