HB Capital en Opportunity Partners kopen prefabbouwer van Hurks

Aannemersbedrijf Hurks verkoopt zijn divisie voor industriƫle bouwcomponenten aan investeerders HB Capital, het investeringsbedrijf van de familie Blokker, en Opportunity Partners.

Volgens Hurks zal de divisie, die gespecialiseerd is in prefab-bouwconcepten, 'zelfstandig en onder de eigen naam' en met de steun van de investeerders beter in staat zijn om te kunnen groeien in binnen- en buitenland.

Het prefab-onderdeel is goed voor een omzet van 120 miljoen euro op een totale omzet van 315 miljoen euro voor familiebedrijf Hurks. Bij de divisie werken 360 mensen. Een overnamesom werd dinsdag niet bekendgemaakt.

Hurks zal zich naar eigen zeggen volledig richten op de kernactiviteiten bouw, ontwikkeling en onderhoud.

n een telefonische reactie geeft de voormalige ING-topman aan zin te hebben in de komende tijd. Midden maart begint Specken aan zijn nieuwe job bij De focus zal komen te liggen op de zoektocht naar directe investeringen voor een familie-office.  

Opportunity Partners is de investeringsmaatschappij van Robert van der Wallen, oprichter van BrandLoyalty, waar ING-dealmaker Robert Specken sinds februari zoekt naar investeringen.

Bron: ANP/MenA

Lees ook de blog van HB Capital investment manager Taco Rietveld:
Investeerder koopt kat in zak door onkunde werkkapitaal

Gerelateerde artikelen