Havermelk-maker Oatly gaat naar beurs New York

De maker van havermelk Oatly gaat naar de aandelenbeurs in New York. Het Zweedse bedrijf heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). Daarbij zou worden gemikt op een waardering van 10 miljard dollar.

Er werd al langer gespeculeerd dat Oatly een notering op Wall Street wilde. Tot de investeerders in Oatly behoren beroemdheden als talkshow-host Oprah Winfrey, rapper Jay-Z en actrice Natalie Portman.

Vorig jaar haalde het bedrijf nog 200 miljoen dollar aan nieuw kapitaal binnen van een groep investeerders, aangevoerd door investeringsmaatschappij Blackstone. Destijds werd Oatly gewaardeerd op circa 2 miljard dollar.

De onderneming werd in de jaren negentig opgericht door de broers Rickard en Björn Öste en is gevestigd in de Zweedse stad Malmö. Het merk wordt in meer dan twintig landen verkocht. Oatly presenteert zichzelf nadrukkelijk als milieuvriendelijker, veganistisch alternatief voor zuivel. In Vlissingen produceert het bedrijf zowel voor de Nederlandse markt als voor omliggende regio's.

Gerelateerde artikelen