‘Handelsoorlog belemmert beursgang Volvo’

De beursgang van de Zweedse autoproducent Volvo gaat voorlopig niet door zorgen over de waardering wegens de wereldwijde handelsoorlog.

Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times maandag. Het Chinese moederbedrijf Geely wilde een deel van Volvo voor het einde van dit jaar naar de beurs brengen. Volgens topman Hakan Samuelsson is een beursgang nog steeds een optie, maar moet "de timing optimaal zijn" en is dat nu niet het geval.

"Het is belangrijk dat we onze investeerders ook na de beursgang recht in de ogen kunnen kijken", aldus Samuelsson. De autofabrikant heeft net als sectorgenoten, last van de handelsbarrières die de Verenigde Staten opwerpt tegen China en Europa.

Geely gaat uit van een waardering van circa 30 miljard dollar voor Volvo. Geely nam Volvo in 2010 voor 1,8 miljard dollar over van Ford Motor. Als de beursgang had plaatsgevonden, dan was het de grootste beursgang van Zweden sinds 2000 toen Telia naar de beurs werd gebracht.

Advanced Valuation program with Prof. Kaiser
Create value for your company. Gain new insights into valuation in four days. Join this inspiring and transformative Advanced Valuation program by Prof. Kevin Kaiser on 18-21 December.

Gerelateerde artikelen