Handelshuis Barentz neemt meerderheidsbelang in landgenoot Globe Ingredients

Barentz, een handelshuis in onder meer diervoeding uit Hoofddorp, meldde afgelopen maandag dat het een meerderheidsbelang in branchegenoot Globe Ingredients heeft overgenomen.

Volgens Barentz-topman Hidde van der Wal zal het meerderheidsaandeel in Globe Ingredients de positie van zijn bedrijf binnen met name de veevoederindustrie helpen verstevigen. Hij noemt de acquisitie "perfect passen in de strategische visie om in geografisch opzicht verder te groeien".

Globe Ingredients, een internationaal-operend handelshuis in voedings- en farmaceutische ingrediënten, zit gevestigd in Zwijndrecht, en opereert ook vanuit kantoren in Bejing, Colombia en Servië. In totaal heeft het voedingsbedrijf 16 werknemers in dienst.

In Nederland liggen wereldwijd de meeste additieven en ingrediënten voor de farmacie en veevoederindustrie, zoals vitaminen, aminozuren, eiwitten en mineralen, opgeslagen.

Private investeerders
In maart 2015 namen private-equity-investeerders een belang in Barentz met de ambitie verder te groeien in veelbelovende markten. De overname namens Barentz werd toen begeleid door Oaklins, Sincerius, Loyens & Loeff en Kennedy van der Laan.

 

Gerelateerde artikelen