H2 Equity koopt garnalenverwerker Klaas Puul

Investeringsmaatschappij H2 Equity Partners koopt een meerderheidsbelang in de Nederlandse garnalenverwerker Klaas Puul.

Het bedrijf uit Volendam behaalde in 2015 een omzet van bijna 200 miljoen en heeft ongeveer 3500 werknemers in dienst. De oprichtersfamilie, Mooijer, verkoopt een meerderheidsbelang aan H2. De familie en het management blijven wel aandeelhouder. Er zijn geen financiële details over de deal bekend gemaakt. Het Financieele Dagblad meldt dat Bencis het bedrijf eerder wou kopen maar afhaakte vanwege de prijs. 

“Klaas Puul heeft nog veel onbenut potentieel, maar er is geen opvolging in de familie om dit potentieel te realiseren," zegt Evert Mooijer, de huidige eigenaar, op de website van het bedrijf. "Samen met H2 Equity Partners willen wij dit potentieel realiseren om daarmee een nog betere partner voor onze klanten, leveranciers en medewerkers te zijn.”

Maiko van der Meer is aangetrokken als algemeen directeur. Onder leiding van Maiko van der Meer en Sander van den Berg als financieel directeur zal volgens de partijen gewerkt worden aan de groei van Klaas Puul, onder meer via investeringen in internationale marketing & verkoop, productontwikkeling en productietechnologie en -capaciteit.

“Klaas Puul heeft een sterke marktpositie en nog veel verbeter- en groeipotentieel," aldus Rutger Jan Vlek, Investment Director bij H2 Equity Partners. "Samen met de familie Mooijer, het management en alle medewerkers gaan wij dit potentieel realiseren. Het samen met een oprichtersfamilie versterken en uitbouwen van een familiebedrijf door het verstrekken van kapitaal en actieve ondersteuning door H2 is een typische investering voor H2.”

Gerelateerde artikelen