H2 en Dümmen Orange brengen Houthoff en Deloitte samen

Deals van investeerder H2 Equity Partners en bloemenkweker Dümmen Orange brengen Deloitte en Houthoff Buruma bij elkaar.

Deloitte en Houthoff Buruma hebben de afgelopen zes jaar bij 21 deals de koper geadviseerd. Geen enkel ander adviseursduo heeft bij zoveel deals de koper geadviseerd. Het aantal gezamenlijke deals is meer dan op basis van het marktaandeel van de kantoren voor de hand zou liggen, bleek uit onderzoek van MenA.nl.
 
Hoe zit dat? We vroegen Jan Paul van der Hoek van Houthoff Buruma of sprake is van een onderonsje tussen de adviespartijen. “We werken heel graag met Deloitte, maar ook met andere partijen. We hebben geen aparte afspraken met ze. Ik denk dat de verklaring voor de vele deals waarop we samenwerken vooral ligt in de voorkeuren van onze opdrachtgevers. Wij werken, net als Deloitte, veel voor H2 Equity Partners en BC Partners / Dümmen Orange.”

Buy and build 
En dat tikt aan. Investeerder H2 doet jaarlijks meerdere deals en Dümmen Orange met eigenaar BC Partners bezig met een buy-and-build-strategie. Daarbij was Dümmen een investering van H2. De opdrachtgevers zijn goed voor 8 van de 21 buyside-deals van Houthoff en Deloitte. H2 krijgt vaak advies van Michiel Pannekoek van Houthoff Buruma en transaction support van Arnoud Oltmans van Deloitte. In 2015 verkocht H2 bloemenkweker Dümmen Orange aan BC Partners. Sindsdien is de bloemenkweker op overnamepad gegaan, met advies van Bram Caudri van Houthoff en transaction support van – daar is hij weer – Arnoud Oltmans van Deloitte. 
 
“We komen elkaar geregeld tegen bij H2 en Dümmen Orange”, zegt Oltmans. Dat ze elkaar vaak tegen komen kan volgens de transaction-supportadviseur ook leiden tot meer samenwerkingen. “We kunnen het goed vinden met Houthoff. Als iemand vraagt of ik een goede jurist ken, dan noem ik er drie en zit daar vaak ook iemand van Houthoff bij.” Oltmans denkt niet dat zijn advies veel effect heeft op de verhoudingen in de M&A-markt. “Bedrijven hebben vaak zelf wel een voorkeur voor een jurist. Het komt hooguit drie keer per jaar voor dat ze vragen of ik een advocaat ken. En ik heb ook goede ervaringen met andere kantoren.”

Foto: bloemenvrouw uit catalogus van Dümmen Orange
 
Lees ook:
Tandem Houthoff Buruma – Deloitte doet meeste buyside-deals

Gerelateerde artikelen