Grote bedrijven vechten om sportbedrijf Peloton

Webwinkel Amazon overweegt een overname van Peloton, een grote maker van fitnessapparatuur en -programma's voor thuisgebruik. Maar andere bedrijven proberen ook om het beursgenoteerde sportbedrijf in te pikken, waaronder Nike.

Dat melden buitenlandse zakenbladen. Het is nog onbekend of er ook echt biedingen van Amazon of Nike komen en of Peloton een voorstel gaat accepteren. De twee bedrijven, die tegenover de kranten niet wilden reageren, zouden nog geen gesprekken zijn aangegaan met Peloton. Mocht er een overnamevoorstel komen, dan hangt veel af van de mede-oprichter en topman John Foley van het sporttechnologiebedrijf. Hij kan een veto uitspreken over alle grote beslissingen rond Peloton.

In januari werd bekend dat de activistische aandeelhouder Blackwells Capital LLC aanstuurt op verkoop van Peloton. Ook wil Blackwells topman Foley wegsturen.

Peloton is op dit moment iets meer dan 8 miljard dollar waard op de beurs, 80 procent minder dan een jaar geleden. Het bedrijf groeide aan het begin van de pandemie snel. In januari berichtte zakenzender CNBC dat het bedrijf de productie van zijn dure hometrainers en loopbanden tijdelijk moest stilleggen vanwege een sterk gedaalde vraag. Peloton ontkende dat nieuws, maar met een gerapporteerde omzet van 1,14 miljard dollar (ongeveer in 1 miljard euro) in het vierde kwartaal voldeed het bedrijf niet aan de verwachtingen van analisten.

 

 

Gerelateerde artikelen