Groen licht uit Brussel voor overname Patheon

De Europese Commissie heeft geen bezwaren tegen de overname van de overname van farmaceutisch bedrijf Patheon door de Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur Thermo Fisher Scientific.

De toezichthouder ziet geen marktverstorende werking in de deal, mede omdat de activiteiten van beide ondernemingen niet overlappen.

Voormalig moederbedrijf DSM bracht Patheon vorig jaar naar de beurs. Thermo betaalt ongeveer 7,2 miljard dollar voor het concern. Die prijs is inclusief een schuld van 2 miljard dollar.

Patheon is een joint venture van DSM en investeerder JLL, waar DSM eind 2013 zijn onderdeel Pharmaceutical Products in onderbracht. Daarbij kreeg DSM destijds 49 procent van de aandelen in bezit, de rest ging naar JLL. DSM verkocht bij de beursgang van Patheon in totaal 4,76 miljoen aandelen, maar heeft nog altijd circa een derde van de aandelen in handen.

Beide grootaandeelhouders hebben volgens Thermo Fisher hun stukken al toegezegd, zo werd in mei bekend. De transactie moet voor het einde van het jaar zijn afgerond en is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen.

(ANP)

Gerelateerde artikelen