Groeigeld van RTL Ventures voor woonwinkel Flinders

RTL Ventures, de investeringstak van de Europese exploitant van radio- en televisiestations, investeert 3 miljoen euro in woonwinkel Flinders. De komende periode zet het bedrijf in op de optimalisatie van marketing, personalisatie van zijn aanbod en logistiek.

In haar woonwinkels biedt Flinders meer dan 18.000 designproducten aan. Naast een webshop verkoopt het bedrijf ook artikelen in de vestiging in Zaandam en twee cafés in Groningen en Hilversum. 

Assortiment en personeel
"Het is onze ambitie om de specialist te worden in het designsegment binnen de woonbranche en daarmee marktleider in Nederland, België en Duitsland”, zegt Geert-Jan Smits, oprichter van Flinders. Flinders wil de komende jaren fors uitbreiden in onder meer assortiment, personeel, marketing en logistiek. Het bedrijf wil zijn naamsbekendheid vergroten door de inzet van televisiereclame en printmedia en de uitgave van een eigen magazine.

Vincent Pieterson, investeerder bij RTL Ventures: “Er liggen enorme kansen voor woonwinkels die alle kanalen weten te benutten om de woonconsument te inspireren en te adviseren. Met het versnipperende aanbod is het slechts een kwestie van tijd dat er ook online in dit segment een marktleider opstaat. Flinders heeft alle kenmerken om die positie te claimen".

Gerelateerde artikelen