Groeiende vraag naar M&A en ECM specialisten

Een verwachte groei in het aantal beursgangen en overnames leidt tot een groei van de vraag naar corporate finance specialisten en equity capital markets (ECM) professionals in Londen. Dat meldt de Financial Times op basis van gesprekken met recruiters en zakenbankiers.
Recruiters zien het aantal geplaatste vacatures al groeien vergeleken met dezefde periode vorig jaar. De verwachting is dat na een relatief rustige zomer de vraag naar M&A-bankiers versneld zal groeien nu er weer veel deals worden aangekondigd. De eerste helft van het jaar was gezien het aantal aangekondigde beursgangen het drukste jaar sinds de kredietcrisis. 
De groeiende vraag in M&A en ECM is mede te danken aan een daling van de resultaten van andere bankactiviteiten. De werving van baniers in Fixed Income Clearing Corporation activiteiten (ficc) is gedaald als gevolg van tegenvallende resultaten. Deze omzet daalde in het eerste half jaar van 2014 met 13 procent vergeleken met dezelfde periode in 2013. De daling is mede een gevolg van nieuwe regulering.
 
Ook de inkomsten uit foreign exchange trading (fx) daalde sterk. Dat blijkt uit data van het bedrijf Coalition. De daling in de fx activiteiten is een gevolg van gebrek in volatiliteit en dalende handelsvolumes.
 
Gerelateerde artikelen