Grant Thornton ondersteunt Foodmate bij verkoop aan Duravant

Overname in de pluimveeverwerking. Grant Thornton helpt bij waardering en harmonisering rapportages.

Na een competitief verkoopproces bereikten Duravant en Foodmate in maart 2021 een akkoord over de overname van Foodmate Nederland en Foodmate US. Grant Thornton zorgde voor een gestroomlijnd verkoopproces met een snelle en succesvolle transactie tot gevolg. 

Foodmate is als Nederlands familiebedrijf sinds 2006 actief in het produceren van machines voor de verwerking van kippen. Sinds 2010 breidde het bedrijf zich uit naar de US en Brazilië en inmiddels opereren zij in zo’n 55 landen. Vanuit Oud Beijerland worden de machines ontwikkeld, gefabriceerd en wereldwijd verscheept naar klanten. Foodmate US bedient de Noord Amerikaanse markt. 

Transparantie in complexe transactie
Foodmate schakelde het Transaction Advisory Services team van Grant Thornton in, om gezamenlijk met collega’s uit de US een Vendor Due Diligence (‘VDD’) uit te voeren om zodoende een maximale prijs en condities bij verkoop te behalen. 

Al snel bleken de Nederlandse en Amerikaanse entiteiten los van elkaar te opereren zonder juridische verbondenheid. Dus moest er een pro-forma consolidatie komen met uitdagingen zoals: stroomlijnen waarderingsgrondslagen, indeling grootboekrekeningen, et cetera. 

Wilfred van der Lee (partner Grant Thornton Transaction Advisory Services) “Wij zijn blij dat we Foodmate konden bijstaan in deze complexe transactie door een brug te slaan tussen de twee rapportage verschillen en conversie naar US Gaap in de pro-forma consolidatie. Dat leverde nog meer transparantie op voor verschillende kopers en konden de biedingen like for-like worden vergeleken”. 

Krachtenbundeling zorgt voor continuïteit en efficiency
Door de samenwerking met Duravant, creëert Foodmate continuïteit in hun ‘customer-first’ aanpak om innovatieve en excellente service te bieden. Duravant en Foodmate delen dezelfde cultuur. Samen met Duravant is Foodmate in staat om in 190 landen hoogwaardige oplossingen te blijven leveren, de opbrengst te optimaliseren, de kwaliteit te verbeteren en dit tegen lagere kosten. 

Meer informatie over de acquisitie is te vinden in de dealdatabase: mena.nl/deal/14841

Gerelateerde artikelen