Goodwell haalt 20 miljoen euro op voor Afrikaanse investeringen

Het Nederlandse investeringsfonds Goodwell heeft 20 miljoen euro opgehaald van meer dan 30 investeerders voor investeringen in de inclusieve economie in sub-Sahara-Afrika.

Goodwell richt zich op mensen die zijn uitgesloten van toegang tot basisgoederen en -diensten, zoals financiële diensten, energie of gezondheidszorg. Goodwell wil met het aanbieden van toegang tot deze basisbehoeften aan consumenten bijdragen aan een meer duurzame en inclusieve maatschappij. Dit willen zij bereiken door het aanbieden van kapitaal en het ondersteunen van management aan bedrijven die deze producten en diensten leveren. 

Het fonds investeert in bedrijven in verschillende sectoren in het sub-Sahara-gebied. De helft van het fonds zal worden gestoken in financiële diensten en de andere helft in landbouw, gezondheid en sanitaire voorzieningen, energie, transport en onderwijs. Volgens Goodwell zijn investeringen in de financiële sector cruciaal omdat die lokale economiën kunnen stimuleren. Dit biedt bedrijven de kansen om door te groeien. 

Gerelateerde artikelen