Goldman Sachs, Rothschild, Merrill Lynch en Deutsche Bank adviseren bij miljardendeal Logica

Zakenbanken Rothschild, Merrill Lynch en Deutsche Bank adviseren het Brits-Nederlandse ICT concern Logica bij de overname door het Canadese CGI Group voor £1,7 miljard (€2,1 miljard). CGI krijgt financieel advies van zakenbank Goldman Sachs. Met de overname zal de notering van Logica aan de Euronext Amsterdam verdwijnen.
De overname wordt volledig vanuit Londen aangestuurd. Alle betrokken zakenbankiers komen van de Londense kantoren van de banken. 
Het team van RothSchild staat onder leiding van managing director Warner Mandel en bestaat verder uit Jeremy Millard en Nick Ivey. 
Bank of America Merrill Lynch is joint financial adviser en joint corporate broker voor Logica. Het team wordt geleid door managing director Simon Gorringe en bestaat verder uit Guy Hayward-Cole en Andrew Tusa.
Namens Deutsche Bank is managing director Charles Wilkinson in de lead. Hij werkt samen met Richard Sheppard en Charles Bryant.
Koper CGI Group heeft het financieel advies exclusief in handen gelegd van Goldman Sachs. Het team van Goldman Sachs staat onder leiding van Gregg Lemkau, head of M&A Europa, Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Oost Azië. Hij werkt samen met Nick Harper en Nicholas van den Arend.
Met de deal wil CGI zijn positie op de Europese markt vertsterken. CGI is voornamelijk actief op de Noord-Amerikaanse markten. Als de overname slaagt wordt Logica onderdeel van CGI Holdings Europe. Volgens Logica zal de overname weinig tot geen gevolgen hebben op de personele capaciteit van de Brits-Nederlandse onderneming omdat er weinig overlap is tussen de activiteiten van beide bedrijven.
 
Gerelateerde artikelen