Goldman Sachs, Morgan Stanley, NautaDutilh, Clifford Chance en Freshfields adviseren bij miljardendeal EADS en BAE

Advocatenkantoren NautaDutilh, Clifford Chance en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren bij de fusieplannen van het Europese ruimte- en luchtvaartbedrijf EADS en defensiebedrijf BAE Systems. Zakenbanken Goldman Sachs, Morgan Stanley, Evercore en Perella Weinberg verzorgen het financieel advies bij de fusie. De deal resulteert in een bedrijf met een waarde van circa €35 miljard.
M&A partner Hein Hooghoudt leidt het team van NautaDutilh bij het advies aan EADS inzake het Nederlands recht van de fusie. Hooghoudt werkt samen met het kantoor Wachtell Lipton Rosen & Katz dat zich op de Amerikaanse aspecten van de deals richt. Dat meldt de website Legal Week. Namens de Amerikanen trekken corporate partners Adam Emmerich en David Lam de kar.
Het Franse team van advocatenkantoor Darrois Villey Maillot Brochier heeft de lead bij het advies aan EADS. Het team staat onder leiding van founding partner Alain Maillot and M&A partner Bertrand Cardi. 
Het Londense kantoor van Clifford Chance adviseert EADS inzake de Britse aspecten van de deal. Het team van Clifford Chance staat onder leiding van corporate head Matthew Layton. Hij werkt samen met partners Patrick Sarch en Lee Coney.
EADS krijgt financieel advies van zakenbanken Evercore en Perella Weinberg. Dat meldt de Financial Times. 
Freshfields, Goldman Sachs en Morgan Stanley
Freshfields Bruckhaus Deringer is het leading advocatenkantoor voor BAE Systems. Het team wordt geleidt door Londen-partner Will Lawes. 
BAE krijgt financieel advies van zakenbanken Gleacher Shacklock, Goldman Sachs en Morgan Stanley.
 
Gerelateerde artikelen