Goldman Sachs, JPMorgan en Allen & Overy adviseren ING bij miljardendeal Maleisie

Zakenbanken Goldman Sachs en JPMorgan en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren ING bij de verkoop van de verzekeringsactiviteiten in Maleisiƫ voor 1,3 miljard euro. Towers Watson verzorgt actuarieel advies voor ING. Zakenbanken Deutsche Bank, Morgan Stanley, Evercore Partners en CIMB Group Holdings adviseren koper AIA uit Hong Kong bij de overname van Advocatenkantoor Debevoise & Plimpton treedt op als juridisch adviseur van AIA. Met 1,3 miljard euro is de deal een grote klapper in de M&A league tables van MenA.nl.
De miljarden voor de overname zijn samengebracht door een consortium van acht banken. Zij hebben de verzekeraar uit Hong Kong voorzien van een lening van $1,73 miljard met een looptijd van twaalf maanden. De banken hebben de lasten gelijk verdeeld. De geldschieters zijn de Australia & New Zealand Banking Group Ltd., BNP Paribas SA, DBS Group Holdings Ltd., Deutsche Bank, HSBC Holdings Plc, JPMorgan Chase & Co., Morgan Stanley and Standard Chartered Plc.
BofA Merrill Lynch, Morgan Stanley, Citigroup, JPMorgan  
Het is de tweede grote desinvestering van ING deze week. Dinsdag maakte de bank de verkoop van ING Direct UK aan de Britse bank Barclays bekend. Met de verkoop verwacht ING €330 miljoen aan kapitaal vrij te spelen, maar het lijdt een boekverlies van €320 miljoen op de deal. 
 
Eerder dit jaar verkocht ING onder andere aandelen in Capital One en ING Direct Canada. Bij de verkoop van de aandelen Capital One zijn BofA Merrill Lynch, Morgan Stanley en Citigroup Global Markets aangesteld als joint book runners. Bij de Canadese deal kreeg ING advies van JP Morgan en advocatenkantoren Norton Rose en Sullivan & Cromwell. Ook was een eigen team onder leiding van Leo Greve betrokken bij de deal. Greve adviseerde ING ook bij de verkoop van het aandeel in Capital One. 
 
Gerelateerde artikelen