Goede eerste beursdag voor Ferrari

Sportwagenbouwer Ferrari beleefde woensdag een sterk beursdebuut in New York. Het aandeel schoot op zijn eerste handelsdag omhoog. Het Nederlandse advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseerde de Italianen bij hun beursgang. Houthoff Buruma vertegenwoordigde de heer Piero Ferrari, samen met Pedersoli en Associati. Stibbe stond underwriter UBS juridisch bij. Dat komt doordat de entiteit waar Ferrari onder valt, Ferrari N.V., een Nederlandse vennootschap is.
De beursgang is onderdeel van de vorig jaar oktober aangekondigde plannen om de roemruchte Italiaanse sportwagenfabrikant af te splitsen van moederconcern Fiat Chrysler. De afsplitsing moet begin volgend jaar worden afgerond. Fiat Chrysler wil de opbrengsten gebruiken om schulden af te lossen en om te investeren in het opkalefateren van de merken Jeep, Alfa Romeo en Maserati.
De aandelen Ferrari werden voor 52 dollar per stuk naar de beurs gebracht en openden op 60 dollar. Het beroemde autobedrijf stond in zijn eerste handelsminuten, omstreeks 15.55 uur (Nederlandse tijd) bijna 12 procent hoger op 58,20 dollar.
Gerelateerde artikelen