GO Green haalt 50 miljoen investering op voor uitrol

GO Green, de holding achter GO Sharing, heeft in een investeringsronde 50 miljoen euro opgehaald. Het moederbedrijf gaat de miljoenen gebruiken om de propositie in elektrische deelscooters te verstevigen en uit te breiden met e-bikes en elektrische auto’s.

GO Sharing is een Nederlandse scale-up in elektrisch deelvervoer. In Nederland is GO Sharing marktleider met meer dan vijfduizend elektrische deelscooters in deertig regio’s.

GO Green de internationale uitrol versnellen van het dochterbedrijf. GO Sharing is startte deze week startte met vijfhonderd elektrische deelscooters in Antwerpen. In Oostenrijk is het scooterbedrijf actief sinds eerder deze maand. De komende maanden zal GO Sharing in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije starten.

Daarbij richt de scale-up zich op steden die de CO2 uitstoot willen terugdringen en vergelijkbare problemen als bij hun Nederlandse tegenhangers willen oplossen: verkeersopstoppingen en een tekort aan parkeerplaatsen.

Het investeringsbedrijf Opportunity Partners leidt de investering van 50 miljoen euro. Ook de oprichters van GO Sharing investeren in de onderneming. Bestaand aandeelhouder Rabo Investments ondersteunt de komst van de nieuwe aandeelhouder.

Zusteronderneming GreenMo, dat in de voorgaande maanden een meerderheidsbelang in E-bike to go verkreeg en het Belgische zZoomer overnam, zal GO Sharing in de uitbreiding ondersteunen. Het bedrijf leaset al ruim tienduizend e-bikes in de bezorgmarkt. GO Sharing bereidt inmiddels ook de verdere internationale uitbreiding voor, die door de investering mogelijk wordt gemaakt. 

Gerelateerde artikelen