Glasvezelspecialist NKM van Standard Investment naar ESAS

Drie jaar na carve-out naar Belgisch telecombedrijf.

Standard Investment verkoopt glasvezeladviseur en -aannemer NKM aan het Belgische ESAS. Voor ESAS is de overname onderdeel van de strategie om een kwalitatief ‘end-to-end’ dienstenaanbod op te bouwen in telecom en utilities. Vorig jaar werd Spitters overgenomen. Met de overname van NKM breidt ESAS haar positie uit in de Nederlandse markt voor de engineering en aanleg van telecominfrastructuur. Het M&A team van EY onder leiding van Jeroen Valk begeleidde deze transactie.

Glasvezelspecialist NKM werd in 2017 in een ‘carve-out’ overgenomen van ingenieursbureau Koning & Hartman. Onder Standard Investment werd NKM anders ingericht, waarna de glasvezelactiviteiten sterk groeiden. Na interesse van verschillende van partijen is in ESAS een geschikte partij gevonden om de activiteiten mee samen te brengen.

NKM in Veenendaal is gespecialiseerd in glasvezelinfrastructuur. In opdracht van netwerkbedrijven maakt NKM het technisch ontwerp en coördineert de aanleg van glasvezelnetwerken. Daarnaast is NKM actief in de aanleg van plaatselijke glasvezel infrastructuur bij onder andere grote kantoren en universiteiten en ondersteunt NKM netwerkbeheerders met het onderhoud van glasvezelnetwerken.

(Bron: EY Advisory Netherlands LLP.)

Gerelateerde artikelen