Gimv steekt opnieuw kapitaal in Belgisch softwarebedrijf

Het door Gimv beheerde Arkiv Tech Fund II en Gimv zelf gaan voor een nieuwe investeringsronde in Itineris, een Belgisch softwarebedrijf dat twee maal eerder op kapitaal mocht rekenen.

De investeringsmaatschappij en het techfonds investeren samen 7,8 miljoen euro in Itineris. Het Belgische bedrijf is bekend van UMAX, een innovatieve softwareoplossing die draait op Microsoft-technologie, waarmee nutsbedrijven als Eneco en Delta hun processen van meteropname tot facturatie kunnen beheren.

Naast Gimv doen de Vlaamse participatiemaatschappij PMV en Itineris-CEO en oprichter Edgard Vermeersch nog eens 2,5 miljoen euro in de pot, wat de totale financieringsronde op 10,3 miljoen euro brengt.

Derde investeringsronde
In november 2013 investeerden Gimv en het techfonds met 6,5 miljoen euro voor het eerst in het Belgische programmatuurbedrijf, de totale kapitaalronde omsloeg 8,5 miljoen euro. De tweede kapitaalronde (10 miljoen euro) vond plaats in mei 2015, toen beide partijen de funding leidde met 7,5 miljoen euro.

Voor de derde investeringsronde zetten Gimv en het techfonds in op verdere groei van de Gentse software-onderneming. Naast het verbeteren van de UMAX-oplossing voor zijn bestaande klanten, en de uitbreiding van zijn klantenportefeuille in zowel Europa als Noord-Amerika, heeft Itineris ook enkele potentiële acquisities in het vizier.

Geschiedenis
Itineris zag in 2003 het levenslicht en is sinds 2012 ook actief in Noord-Amerika. Na de tweede investeringsronde is het personeelsbestand gegroeid met 100 werknemers. Vanuit het hoofdkantoor in Gent stuurt het bedrijf 350 werknemers aan met een geconsolideerde omzet van 35 miljoen euro. 

 

Gerelateerde artikelen