GIMV investeert 12,5 miljoen in Equipe Zorgbedrijven

Het Belgische private equity huis Gimv investeert 12.5 miljoen euro in Equipe Zorgbedrijven, een zelfstandige en snel groeiende groep van gespecialiseerde klinieken op 11 locaties in Nederland. In ruil voor een minderheidsbelang in Equipe Zorgbedrijven verstrekt Gimv de onderneming het nodige kapitaal om verder te groeien. Dit zal door de groep worden gebruikt om zijn huidige activiteiten uit te breiden, nieuwe activiteiten te ontwikkelen en in extra faciliteiten te investeren.
Equipe Zorgbedrijven heeft klinieken in onder meer Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Hilversum en Rotterdam. De keten is ontstaan uit de Velthuis kliniek. Later sloten Xpert Clinic en Helder Kliniek zich bij de groep aan. Er werken 250 werknemers bij de klinieken die jaarlijks 20.000 patiënten behandelen.  
 
Volgens GIMV is Equipe Zorgbedrijven uitgegroeid tot een van de grootste ketens van gespecialiseerde klinieken in Nederland, elk met hun eigen expertise: Xpert Clinic is de specialist op het gebied van hand- en polschirurgie, Velthuis kliniek staat voor de beste zorg op het vlak van cosmetische chirurgie en dermatologie, waar Helder kliniek gespecialiseerd is in flebologie en proctologie. 
 
"Het verheugt ons dat Gimv ons ambitieuze groeiplan steunt. De afgelopen maanden hebben we een uitstekende relatie opgebouwd met het Health & Care team van Gimv," zegt Jak Dekker, algemeen directeur en medeoprichter van Equipe Zorgbedrijven, in een bijgesloten persbericht. "We zijn onder de indruk van het grote aantal bedrijven dat ze reeds hielpen uitbouwen, zowel organisch als door overnames. Hun investering en begeleiding zal ons in staat stellen verder uit te breiden in Nederland en nieuwe therapeutische domeinen aan te bieden." Dekker blijft een belangrijke aandeelhouder in de groep. 
 
Elderd Land, Partner bij Gimv Health & Care, laat weten: “Equipe Zorgbedrijven staat bekend om de hoogstaande kwaliteit van  zorgverlening. We zijn verheugd dat we een gemotiveerd directieteam en medische topspecialisten kunnen ondersteunen in een sector waarmee we erg vertrouwd zijn. Met de steun van onze operationele en industriële partners binnen Gimv zullen we aan de verdere professionalisering en verbetering van de organisatie werken. Equipe Zorgbedrijven past perfect in ons Health & Care Fonds, naast de eerdere investeringen in Almaviva Santé en Eurocept."
De transactie is onder meer onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten.
Gerelateerde artikelen