Gilde Equity Management is verhuisd naar kasteel met sterrenrestaurant

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:43
Private-equitybedrijf Gilde Equity Management is verhuisd naar een kasteel. Althans, het poortgebouw van landgoed Heemstede in Houten.

De verhuizing was ingegeven door de groei van het team, licht Gilde Equity Management-partner Bas Glas toe. “De mogelijkheid om een van de poortgebouwen op het unieke landgoed Heemstede in Houten te betrekken, op een steenworp afstand van ons voormalige kantoor in Utrecht, vonden wij een buitenkans. Het landgoed heeft een rijke Nederlandse historiek welke teruggaat tot 1645 en is recent verworven door een gerespecteerde Nederlandse familie, met het oog op lange termijn behoud van dit prachtige stuk Nederlands erfgoed.”

Poortgebouw kasteel Heemstede
 
De kasteel is eigendom van vastgoedondernemers Anthony en Jos Lisman uit Zeist, meldde RTV Utrecht. In het kasteel zit een sterrenrestaurant gerund door André van Doorn. De vorige eigenaar van Landgoed Heemstede was projectontwikkelaar Phanos. Het Houtense bedrijf ging in 2012 failliet en het gebouw stond daarna jarenlang te koop.
 
Glas ziet overeenkomsten in het nieuwe onderkomen en de filosofie van Gilde. “Wij zijn verheugd dat we met onze nieuwe huisvesting verdere groei van het team kunnen accommoderen en tegelijkertijd een steentje bij kunnen dragen aan het cultureel behoud van landgoed Heemstede.” GEM werkte voorheen vanuit een kantoor aan de Newtonlaan in Utrecht.

Kantoor Gilde Newtonlaan Utrecht

Het vorige kantoor van Gilde Equity Management aan de Newtonlaan in Utrecht (Google Streetview)

Gerelateerde artikelen