Getronics voltooit overname van ITS Overlap in Frankrijk

Enkele dagen na de overname van Pomeroy in de VS wordt Getronics met nog meer voorsprong de toonaangevende ICT-dienstenleverancier (Informatie- en communicatietechnologie) door de overname van het Franse ITS Overlap. Met deze deal benadrukt Getronics haar ambitie om het dienstenaanbod te vergroten, evenals zijn mogelijkheden om wereldwijd een uitzonderlijke klantenervaring aan te bieden.

Getronics heeft, in lijn met haar groeistrategie die zowel organisch als anorganisch is, ITS Overlap overgenomen, een van de toonaangevende Franse ICT-integrators en een onderdeel van de ITS Group (Euronext: ITS.PA). ITS Overlap met vijf locaties in Frankrijk, heeft een jaarlijkse omzet van 50 miljoen euro en bedient vierhonderd klanten. Het bedrijf is een van de oudste spelers in de Franse ICT-markt. De leverancier van digitale diensten richt zich in de eerste plaats op het leveren en optimaliseren van IT-infrastructuren voor middelgrote bedrijven en is gespecialiseerd in digitale integratie en transformatie.

Met de overname wordt Getronics een nog grotere speler, zowel binnen als buiten Frankrijk. “Met drie van haar twintig Europese datacenters in Frankrijk was Getronics daar al een gevestigde waarde. Nu kunnen we dankzij de overname onze klanten nog beter dienen met een groter assortiment totaaloplossingen op het vlak van integratie, bedrijfssoftware – bijvoorbeeld voor luchthavens en gezondheidszorgsystemen –, multicloudbeheer en unified communications”, bevestigt Francis Weill, Managing Director France and Western & Central Europe van Getronics.

Getronics is de toonaangevende Europese leverancier van oplossingen voor digitale transformatie met een rijke geschiedenis van meer dan 130 jaar en een wereldwijde geconsolideerde omzet van 1,3 miljard euro. Getronics is aanwezig in 23 landen wereldwijd en bedient meer dan 110 landen via de Global Workspace Alliance. Het bedrijf wil nieuwe, lokale klantenrelaties opbouwen en lokale oplossingen aanbieden, gesteund door de kracht van een organisatie die wereldwijd diensten kan leveren.

“Het spreekt voor zich dat we heel tevreden zijn met deze recentste overname”, meldt Nana Baffour, hoofd en Group CEO van Getronics. “Met deze nieuwe uitbreiding kunnen we onze ambitie verwezenlijken om de beste partner te zijn voor onze klanten, zowel in Frankrijk als in de rest van de wereld, met behulp van de nieuwste technologieën om ze te ondersteunen in hun digitale transformaties. Zoals altijd maken we er een erezaak van om voortdurend de beste diensten en oplossingen te leveren om met onze klanten een langetermijnrelatie op te bouwen."

“Getronics bood het beste plan voor de werknemers van ITS Overlap”, merkt Jean-Michel Bénard op, hoofd en CEO van de ITS Group. “Ze worden opgenomen in een ambitieuze groep waarmee we blijven samenwerken aan gezamenlijke projecten. Ook voor de klanten en partners van ITS Overlap was Getronics het beste project: dankzij de complementariteit van onze respectievelijke diensten, maar ook dankzij onze specifieke kennis van de Franse markt enerzijds, en het wereldwijde bereik van Getronics anderzijds kunnen we onze gecombineerde portfolio's verder uitbreiden en verbeteren om onze klanten nog beter te dienen.”
 

Gerelateerde artikelen