Gerard Sanderink wil Oranjewoud van de beurs halen

Gerard Sanderink wil bouw- en ingenieursconcern Oranjewoud van de beurs halen. Sanderink is via zijn bedrijf Sanderink Investments al eigenaar van 99,09 procent van de aandelen van het bedrijf. Hij wil de minderheidsaandeelhouders via een procedure bij de Ondernemingskamer uitkopen. De rechters daar bepalen dan de prijs die Sanderink moet betalen.

Sanderink werd begin dit jaar aan de kant gezet als directeur van Oranjewoud, waar ingenieursconcern Antea Group en bouwbedrijf Strukton Group onder vallen. Ook bij de twee dochterondernemingen vertrok hij als directeur nadat hij in opspraak was geraakt vanwege het bedreigen van een gerechtsdeurwaarder. Onlangs maakte Oranjewoud bekend dat hij daar toch topman mocht blijven omdat de raad van commissarissen op die manier beter overleg kon voeren met de man die vrijwel het gehele bedrijf in handen had.

Sanderink was de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws door een hoog oplopende ruzie met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten, die hij aan de kant zette nadat hij bevriend raakte met Rian van Rijbroek, een zelfverklaarde cyberdeskundige. Zij wordt door kenners van techveiligheid als charlatan gezien.

Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met Van Egten. Daarin werd hij keer op keer in het ongelijk gesteld, maar meermalen lapte hij die vonnissen aan zijn laars. Ook bij zijn bedrijven heerste onrust. Zo vertrok een groot deel van de top van Centric, dat veel IT-projecten verzorgt voor de overheid. Ook bij Centric stapte Sanderink overigens op als topman.

Gerelateerde artikelen