Geplaagd Manchester United in de etalage

De eigenaar van de Ineos Group is een van de kandidaten.

Een deel van de Engelse voetbalclub Manchester United staat te koop. De Amerikaanse familie Glazer wil een minderheidsbelang afstoten. Dit bericht persbureau Bloomberg. De eigenaar is de aanhoudende kritiek van de voetbalfans zat. Al jaren presteert Manchester United ondermaats op sportief gebied. De Nederlandse trainer Eric ten Hag (ex-Ajax) is er trainer.

De vermaarde voetbalclub zou een waarde hebben van 6 miljard dollar. De Glazers zouden al enige tijd in onderhandeling zijn met investeerders. Een van de gegadigden zou de Britse miljardair Jim Ratcliffe zijn, zo voegen Engelse media eraan toe. Hij is eigenaar van de chemiegigant Ineos. Ratcliffe zou eerder vergeefs hebben geprobeerd om de voetbalclub Chelsea over te nemen van de Russische oligarch Roman Abramovich

Hoe groot het aandelenpakket is dat in de verkoop is en wat het moet kosten is onbekend. Het is de verwachting dat er de komende weken nóg meer interesse in de aandelen komt, aangezien. De Glazers zijn sinds 2005 eigenaren van Manchester United. 

 

Gerelateerde artikelen