Genomineerd Best Venture Capital Manager 2014: Charly Zwemstra – Main Capital

Charly Zwemstra van Main Capital is genomineerd voor een M&A Award in de categorie Best Venture Capital Manager. Hij houdt zich vooral bezig met technologie-investeringen. Zwemstra zag veel activiteit in zijn markt. "Er was een enorme groei van de Saas software industry met bijbehorende schaalbaarheid in 2014. Wij zien dit terug bij onze portfolio bedrijven."
Zwemstra: "Door onze focus op de software industry zien wij een enorme proprietary dealflow in de Benelux en Duitsland. we hebben dit jaar ook voorbereidingen  getroffen voor het openen van een kantoor in Duitsland en de lancering van Main Capital IV in 2015."
Zwemstra was betrokken bij onder andere twee deals. De overname van RVC eind maart dit jaar samen met nieuwe CEO Joost van Geyn. Dit is een management Buy out van een imaging Software bedrijf. Main Capital verwierf een substantieel meerderheidsbelang in dit groeiende winstgevende bedrijf. En de overname en Management Buy out van TPSC – The Patient Safety company-, een Saas software bedrijf voor de Health care industry. Ook dit was een meerderheidsbelang voor Main Capital.
Zwemstra kijkt positief terug op 2014. "Het was een jaar van groei van de portefeuille software bedrijven en van de omvang van ons team investment professionals. Door een grote verwachte nieuwe investering in december voorwachten wij op een recordbedrag aan nieuwe investeringen uit te komen in 2014. Voor 2015 zie ik een uitstekend exitklimaat voor PE spelers met een lage rente en veel investeringsactiviteiten"
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan
 
Gerelateerde artikelen