Genomineerd Best Restructuring Advisor 2014: Peter Wolterman – PwC

Een van de kanshebbers voor de M&A Award in de categorie Best Restructuring Advisor is Peter Wolterman van PwC. Wolterman zag in 2014 een toename in de complexiteit van deals. "Doordat het “vet van de botten” is en bedrijven vaak al door een aantal herstructureringsrondes zijn gegaan, wordt het realiseren van oplossingen steeds complexer. Insolventie wordt steeds nadrukkelijker een optie (ook bij grote bedrijven) en daarmee wordt ons werk steeds relevanter en veelzijdiger."
Wolterman kijkt terug op een goed jaar. "Het was een fantastisch jaar met veel uitdagende projecten en interessante mensen. We hebben ons team qua omvang en ervaring sterk uit kunnen bouwen. Verder zijn er ontwikkelingen in de insolventie wetgeving (pre-pack en het dwangakkoord) die ons vakgebied in de toekomst veel kunnen brengen. Aan deze ontwikkelingen proberen wij ons steentje bij te dragen." 
 
Voor komend jaar ziet Wolterman lichtpuntjes in de Europese economie. Er zit ongelofelijk veel geld in de markt. De Nederlandse economie loopt binnen Europa achteraan in het herstel. Toch is er onderliggend nog niet veel veranderd en hangen er een aantal grote herstructureringsdossiers boven de markt. De herstructureringsdossiers voor 2015 zullen vooral in de volgende sectoren zitten: bouw en constructie; bedrijven met een sterke link naar de olieprijs; energie en utilities en retail. Conclusie is dat de goede herstructureringsmarkt in 2015 nog wel even blijft aanhouden, waarbij het opmerkelijk is het dat de non-distressed deal markt ook is aangetrokken."
Wolterman had een druk jaar. "Gezien de aard van het werk kunnen herstructureerders niet over hun opdrachten uitweiden, tenzij dat publieke kennis is. Wat bekend is, is dat wij de afgelopen anderhalf jaar, gedurende meerdere fases, de financieel adviseur van de banken op Imtech zijn geweest. Dit is een complexe herstructurering met verschillende belangen van een veelvoud aan stakeholders (ook wel ‘intercreditor issues’ genoemd). Verder ben ik momenteel de adviseur van een Nederlandse bank bij een ander beursgenoteerd bedrijf, dat zich geconfronteerd ziet met een sterk dalende markt. Daarnaast zijn we bezig met een "distressed herfinanciering" van een bedrijf in de utilitiy sector. Naast vele kleinere (niet noodzakelijk minder complex) ben ik in 2014 bezig geweest met de herstructurering van een groot vastgoed bedrijf (€750m schuld) en hebben we het management van een internationaal fashion bedrijf (multiple brands) ondersteund in het ontwikkelen van een herstructureringsplan."
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan.
 
Gerelateerde artikelen