Genomineerd Best Restructuring Advisor 2014: Menno van Rees Vellinga – vml. Boer & Croon

Menno van Rees Vellinga, tot voor kort werkzaam voor Boer & Croon, is genomineerd voor een award in de categorie Best Restructuring Advisor. Van Rees Vellinga: "Herstructureringen vinden vrijwel altijd plaats op instigatie van een bank en zijn altijd vertrouwelijk. Dit gold ook voor de zaken waar ik de afgelopen periode bij betrokken was. Een grote Internet onderneming en twee industriƫle ondernemingen."
Timing bij herstructureringen is belangrijk. "Kernpunt is steeds weer dat als er tijdig wordt ingegrepen, in de fase waarin een onderneming op een ´watch list´ terecht komt, het veelal mogelijk nog is belangrijke besluiten te nemen die de continuïteit van ten minste een deel van de activiteiten kan veiligstellen. Wat om ´half twaalf´ een lastige situatie is waarin een moeilijke beslissing of keuze nog weloverwogen kan worden gemaakt, is om ´vijf voor twaalf´ een crisissituatie waarin noodgedwongen keuzes worden gemaakt met veel financiële en emotionele schade als gevolg. 
De herstructureringsadviseur ziet dat er nog genoeg werk te doen is. "Het einde van de herstructureringsgolf is nog lang niet in zicht en het is te hopen dat banken en aandeelhouders in dit opzicht wat proactiever worden in hun houding naar ondernemingen."
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan
  
Gerelateerde artikelen