Genomineerd Best Private Equity Manager en Venture Capital Manager Midmarket 2014: Gijs Botman – Mentha Capital

Gijs Botman van Mentha Capital is genomineerd voor een M&A Award in twee categorie├źn. Best Venture Capital Manager en Best Private Equity Manager Midmarket. Botman merkte dat het afgelopen jaar meer tijd koste om deals te sluiten. "De markt is er duidelijk een met minder open processen. Veel deals spelen zich in een kleinere kring van kopers en verkopers af. Processen nemen daarbij meer tijd."
Mentha Capital heeft in het begin van 2014 Etiket Nederland overgenomen en er zit meer in de pijplijn. "Onlangs hebben we getekend voor de overname van Frijado. Verder hebben we een pijplijn met acquisities en add-ons die we verwachten nog in 2014 te realiseren."
Mentha Capital kijkt heel tevreden terug op 2014. "Onze portfolio bedrijven hebben goed gepresteerd. Daarbij hebben we onze portfolio goed kunnen uitbreiden vanuit een solide nieuw fonds. Verder hebben we onze investeerders liquiditeit kunnen geven. Onze verwachtingen voor 2015 zijn positief. Met een sterker Mentha team verwachten we in 2015 wederom een aantal investeringen te kunnen doen in bedrijven die goede mogelijkheden geven tot verdere groei. We verwachten onze investeerders opnieuw liquiditeit te kunnen geven. Wij zijn ervan overtuigd dat er meerdere industrieën zijn die ook in dit economische klimaat goede vooruitzichten hebben en dat er in Nederland voldoende ondernemers zijn die een partnerschap aan wil met private equity om verdere groei te bewerkstelligen. Wij denken onze positie aan de onderkant van de midden markt dan ook verder te kunnen verstevigen."
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan
Gerelateerde artikelen