Genomineerd Best Post Merger Integration Advisor 2014: Rick van Dommelen – PwC

Rick van Dommelen is genomineerd voor een M&A Award in de categorie Best Post Merger Integration Advisor. Van Dommelen geeft leiding aan het operationele consulting team binnen de transactiepraktijk van PwC. Van Dommelen heeft uitgebreide ervaring in transacties en project management bij onder andere fusies, overnames carve outs, operationele en synergie reviews en herstructureringsprojecten.
Van Dommelen ziet een groeiende M&A activiteit. "Afgelopen jaar is de fusie- en overname-activiteit in onze regio versneld, inclusief herstructureringen en distressed M&A. Deze trend zal waarschijnlijk doorzetten en mogelijk versnellen. We zien veel cross-border transacties gedreven door globalisering en groeiende verbondenheid waardoor de wereldmarkt blijvend veranderd. Het afgelopen jaar hebben we gewerkt voor verschillende lokale bedrijven die in het buitenland overnames hebben gedaan, maar ook voor bedrijven gevestigd in het Verre Oosten en andere opkomende landen die niet eerder actief waren in onze regio."
Ondanks verbetering van het marktsentiment halen niet alle deals de finish. "Het meest verbazingwekkend voor ons was het voortijdig beëindigen van een grote technologiedeal vlak voor de closing. Desondanks zijn we verder gaan werken aan meerdere uitdagende herstructureringen en integratietrajecten. Hier kregen wij veel energie van en het was erg leuk om te doen."
Van Dommelen ziet 2015 vol vertrouwen tegemoet. "Luisterend naar onze klanten, zowel corporates als private equity managers, begrijpen we dat zij anticiperen op een aanhoudende of versnellende M&A-markt. De komende jaren zijn de volgende trends te verwachten: de dealactiviteit zal het meest toenemen in de technologiesector, gevolgd door financial services, verzekeraars, energie (zowel alternatieve energie en olie en gas) en de gezondheidszorg; het aandeel van complexe deals neemt toe, zoals carve outs, grote transformerende deals, herstructureringen en distressed M&A; PE firms verwachten een toename van portfolio exits, in het bijzonder beursgangen."
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan.
Gerelateerde artikelen