Genomineerd Best M&A Lawyer 2014: Jan Willem van der Staay – Freshfields Bruckhaus Deringer

Voor Jan Willem van der Staay stond 2014 in het teken van diverse corporate litigation zaken en deals voor vaste cliënten, met als meest prominente deal was toch wel Ziggo/Liberty. “De consolidatie van Ziggo en UPC was even onvermijdelijk als veelbelovend.”
Van der Staay adviseerde met een team van Freshfields-collega’s Ziggo. “Het was een complexe deal, de biedprijs was deels in Liberty aandelen en Ziggo werd volledig geherfinancierd per de datum van closing. Het antitrust traject is  op tactisch juiste wijze ingestoken: de Europese Commissie heeft de zaak aan zich gehouden – dit tegen de zin van de ACM en concurrent KPN.” 
2014 noemt Van der Staay ‘druk en beweeglijk’. “Wel was er meer in de ijskast opgeborgen tekentafelwerk dan normaal. Wellicht komt een deel hiervan komend jaar weer op tafel. IN 2015 verwacht ik ook een aantal verrassende deals. Er zal voortgaande consolidatie zijn, met name in energie, agro,  TMT, transport en vastgoed. Misschien ook een grote internationale deal die via een Nederlandse holdingstructuur wordt vormgegeven.” 
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan.
  
Gerelateerde artikelen