Genomineerd Best M&A Lawyer 2014: Arne Grimme – De Brauw Blackstone Westbroek

Arne Grimme werkte het afgelopen jaar aan complexe deals, waaronder de overnames van Corio, H.E.S. Beheer en Nedschroef. “Ondanks de onzekerheden in de wereld bleven onze klanten vertrouwen hebben en gingen ze steeds internationaler opereren, met name in Azië.”
Grimme, die vorig jaar de award voor Best M&A Lawyer won, noemt 2014 een mooi jaar. “Wellicht iets minder spectaculair dan 2013 met deals zoals UNIT4/Advent, VION/Darling, Rabobank/Robeco en Philips/TPV, maar daardoor niet minder boeiend. De overname van Corio door Kléppierre, welke laatste wij bijstonden, was bijvoorbeeld een mooie complexe transactie. Een openbaar bod met een reeds voorbereide, grensoverschrijdende juridische fusie.” Bij de overname van H.E.S. Beheer door Hestya stond Grimme de RvC van H.E.S. Beheer bij. "HES Beheer is door een zeer intensieve periode heengegaan: de overname van ATIC Services, de verkoop van een belang in OVET Holding en het aangekondigde openbare bod van Hestya Energy, het was allemaal tegelijkertijd en ook ‘aan elkaar geknoopt’. Met name door het terugtreden van de CEO eerder dit jaar is het een intensief dossier geworden voor de Raad van Commissarissen. Dat maakte het ook voor mij, als adviseur van de RvC, een bijzondere zaak."
Nedschroef kent Grimme al langer. “"Wij adviseerden Nedschroef ook in 2007 bij het openbaar bod van Gilde. Nu mochten we hen ook bijstaan bij de verkoop van Nedschroef aan de Chinese koper PMC. Niet in de laatste plaats door onze Aziatische expertise, een combinatie van ons nieuwe kantoor in Shanghai met partner Gaby Smeenk, en onze ervaren Chinese M&A-medewerker in Amsterdam, Yi Duan."
Andere overnames waar Grimme en zijn team bij betrokken waren zijn de overname van UNIT4 door Advent en meerdere deals voor Philips. Grimme: “Ik verwacht dat de positieve ontwikkeling van 2014 zich voortzet. Niemand heeft de beschikking over een glazen bol, maar de vooruitzichten zijn goed, mede door de combinatie van het aanwezige cash voor acquisities en door het vertrouwen in de markt. Ik zie de M&A markt voor 2015 dan ook positief tegemoet.” 
 
 
Komt u ook naar de M&A Awards? 
Wilt u ook verzekerd zijn van een tafel tijdens hét jaarlijkse evenement voor M&A, corporate finance en private equity? Neem voor uw reservering en verdere informatie contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 020 5788913. Gratis naar M&A Awards galafeest? Word vóór 11 december lid met de partnercode actie1 en ontvang gratis een toegangskaart (t.w.v. 250 euro) voor het M&A Awards feest. Meld u hier aan.
 
Gerelateerde artikelen